Specialskor Kast

Spjutskor. På marknaden finns det inte så många mod- eller att välja mellan, men det viktigaste rådet vi kan ge är att skon ska vara mycket stabil! Dessutom ska man tänka på att en spjutsko blir större på längden och bredden när man använder dem, något man måste ta hänsyn till vid ett köp av nya skor. Har man växt färdigt så bör man välja en storlek, som när de är helt nya, känns “tighta” men ej obekväma eftersom de utvidgas vid träning. Dessutom ska en bra spjutsko vara förstärkt framme/uppe på tån för att klara extra hårt slitage just där.

Spjutskor är också, utöver höjdskor, de enda där man har spikar i hälen. Som alltid ska passform och känsla avgöra vilken modell man väljer. Ett god råd till dig som köpare av ett par nya spjut- skor är att vara ute i god tid. Återförsäljare brukar ofta ha ett begränsat lager spjutskor. Detta kan innebära att du får vänta lite på dina nya skor vid en beställning. Så var ute i god tid så att du inte missar någon viktig tävling.

Kula/Diskus/Slägga. I alla rotationskast så bör man söka efter en sko med en slät sula, gjord för rotation som minskar friktionen mot ringen. Några model- ler har en något “räfflad” del av sulan för att ge lite extra stabilitet. Notera att detta inte påverkar rotationsförmågan negativt.

För nybörjare kan en rotationssko vara svår att bemästra i början. Man bör därför ta god tid på sig för att vänja sig vid denna modell. Alternativt kan man välja en sko med en lite räfflad sula för ökad stabilitet. Såväl Adidas och Nike har mycket bra kastskor för ungdomar vilket kan vara en bra början in- nan man väljer speciella rotationsskor.

Kula/Glidteknik. Skor för traditionell glidteknik kännneteck- nas av en knottrig sula för ökat fäste och stablitet. Denna modell kan även användas av rotationskastare som vill ha bra grepp i ringen. Det är faktiskt inte ovanligt att rotationskastare har en rotationssko på den roterande foten och sedan en glidsko på den andra. När det gäller glidskor så är rådet om en tidig beställning samma som när det gäller spjutskor.

Kastskor för ungdomar. Senaste åren har det kommit en del prisvär- da och mycket bra kastskor för nybörjare & ungdomar. Dessa är ofta i form av en “allround kastsko” med en lite knottrig sula för bästa fäste i ringen. För ungdomar/ nybörjare är detta en modell vi verkligen kan rekommendera.

Sortera efter:
Visa:
adidas Adizero Discus Hammer - Svart
En stabil och välgjord sko för rotationskast, fungerar även bra för glidteknik i kula. Extra spänne över foten för optim..
adidas Adizero Javelin - Svart-Orange
En neutral spjutsko, dvs. den fungerar bra oavsett höger eller vänsterkastare. Stabil spjutsko med extra spännrem över f..
adidas Throwstar - Röd
adidas Throwstar är en populär "allround" kastsko som kan användas till kula, diskus och slägga.  Färg: Röd/Vit..
Li-Ning Discus-Hammer-Shot
Li-Ning Discus/Hammer är en kastsko med knottrig sula och som är förstärkt både framtill och baktill. Skon har två spänn..
Li-Ning Javelin
Li-Ning Javelin är en helt ny spjutsko i vårt sortiment. Skon är extra förstärkt framtill och har ett spänne över foten ..
Nike Zoom Javelin Elite 2 - Ljusblå
Nike Zoom Javelin Elite 2 har en annan design för blockfoten och foten för en skräddarsydd support och skydd. ..
Nike Zoom Javelin Elite 2 - Svart
  Nike Zoom Javelin Elite 2 har en annan design för blockfoten och foten för en skräddarsydd support o..
Nike Zoom Rival SD 2 - Ljusblå
Kastskon Nike Zoom SD är en kastsko för kulstötare med glidteknik eller de som vill ha ett bättre grepp vid ro..
Nike Zoom Rival SD 2 - Svart
Kastskon Nike Zoom SD är en kastsko för kulstötare med glidteknik eller de som vill ha ett bättre grepp vid ro..
Nike Zoom Rotational 6 - Ljusblå
Den alltid lika populära kastskon från Nike kommer nästa år i två nya färger och ny design. Skon har en helt slät sula f..
Nike Zoom Rotational 6 - Svart
Den alltid lika populära kastskon från Nike finns i två olika färger. Skon har en helt slät sula för att öka rotati..
Nike Zoom SD 4 - Cobalt
Kastskon Nike Zoom SD 4 är för kulstötare med glidteknik eller de som vill ha ett bättre grepp vid rotationskast...
 • Välgjord sko för både rotation och glidteknik.
 • Extra spänne över foten.
 • Färg: Svart/Röd.


1 299:-
 • Fungerar bra oavsett höger eller vänsterkastare.  
 • Extra spännrem över foten. 
 • Färg: Svart/Orange/Vit.
1 299:-
 • Är en populär "allround" kastsko.
 • Förstärkt framtill.
 • Färg: Röd/Vit.
699:-
 • Har en knottrig sula.
 • Är förstärkt både framtill och baktill.
 • Skon har två spännen på ovansidan för att ge extra stabilitet. 
1 299:-
 • Skon är extra förstärkt framtill
 • Har ett spänne över foten för att ge extra stabilitet.
1 399:-
Visar 1 till 12 av 12 (1 Sidor)
Mest besökta